Candida: savas vagy lúgos?

A savasság-lúgosság témája a Candida fertőzés esetében mindig nagy zavart jelent. A szervezet jellemző és egészséges pH-értéke 7,4 vagyis enyhén lúgos, de jónéhány indok szól amellett, hogy esetenként miért szükséges, hogy a bél savasabb legyen: ugyanis ekkor képes elpusztítani a Candida élesztőgombákat. De hogyan is van ennek értelme? Nos úgy, hogy a szervezet egyik részének szükséglete teljesen más lehet, mint más részeknek. Ez így van a pH-szint esetében is: a vérünknek enyhén lúgosnak kell lennie, míg az emésztőrendszernek enyhén savasnak a gyomorsav miatt, hogy az megfelelően működjön.

candida

A bélben a megfelelő pH-szint fenntartása érdekében a legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy csökkentjük a Candida gomba elszaporodását. A Candida élesztőgomba a lúgos környezetet kedveli, amelyek gyakran egy antibiotikum kúra vagy egy túlzottan lúgos étrend alakít ki. Az egyik cél tehát egy Candida diétában, hogy helyreállítsuk a bél megfelelő savasságát. Ehhez nyilvánvalóan étrendi változásokra, illetve probiotikumokra van szükség.

Miért kell a Candidának lúgos környezet a szaporodáshoz?

A Candida túlzottan támaszkodik a belekben a fokozott lúgosságra. A semleges vagy lúgos környezet ideális a gombák számára. Ez az oka annak, hogy a savat termelő probiotikumok, mint például az acidophilus törzsek hatékonyak a túlszaporodás lassítására, akár annak visszafordítására és ezzel magyarázható az, hogy a kaprilsav miért olyan erős gombaellenes szer. Az emésztőrendszer egy természetes savas környezetet alakított ki maga körül, ami megvéd minket az olyan kórokozóktól, mint a Candida, így amikor elkezdünk egy Candida-diétát, az a legfontosabb, hogy segítsük a szervezet savasságának fenntartását, illetve helyreállítását.

A Candida egy lúgos környezetben csak még tovább csökkenti a belek savasságát, mivel a Candida gombák egyik mellékterméke az ammónia, ami egy alkáli gázképző, ez pedig még inkább lebontja a savakat. Az ammónia növeli az emésztőrendszer lúgosságát, ami még inkább elősegíti a további Candida törzsek megjelenését.

Lúgosító termékek!

Búzafű italpor 250g(Madal Bal)

Búzafű italpor 250g (Madal Bal)

Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van.

Ár: 1695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!