Hogyan lehet visszaállítani a bél savasságát?

Az előzőekben már elmondtuk, hogy az emésztőrendszer egy enyhén savas környezetben tud ideálisan működni, és ha ez a környezet lúgossá válik, akkor komolyan számolni kell a Candida és egyéb gombák elszaporodásával. Ezt pedig csak úgy lehet kivédeni vagy megszüntetni, ha fenntartjuk vagy visszaállítjuk a bél savasságát.

savassag

Ehhez az egyik legelső dolog, hogy kerülni kell az antibiotikumok fogyasztását, amennyire csak lehet. Természetesen az életben vannak olyan esetek, amikor az antibiotikumok életmentőek lehetnek, de nagyon fontos, hogy minden esetben meggyőződjünk arról, hogy az adott betegség esetében nem állnak e rendelkezésre természetes és alternatív kezelési módok. Ha pedig mégis szükség van egy antibiotikumos kúrára, akkor nagyon fontos, hogy a gyógyszerek mellett szedjünk probiotikus kiegészítőket, amelyek segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát és megakadályozzák, hogy a gyomor túlságosan lúgos legyen.

Valójában a probiotikumok szedése az egyik legjobb módja annak, hogy visszaállítsuk a bél savasságát. A jó baktériumok ugyanis kis mennyiségben tejsavat és ecetsavat termelnek, ami segít abban, hogy a pH-szint a gyomorban és a belekben a normális szintre emelkedjen.

Vannak olyan vitaminok is, amelyek segítenek a bél pH-szintjét kiegyensúlyozni. A C-vitamin is ilyen, ami többek között segít a mellékvesék és az immunrendszer fellendítésében. A C-vitamin nagy dózisban is lehet szedni és ez a vitamin nagyon fontos a Candida-fertőzés enyhítése, illetve a szervezet ph-szintjének a helyreállításában. Ezenfelül a B-vitaminok (pontosabban a B6- és a B12-vitaminok) segítenek a bélben a sósav termelésében.

A diéta is nagyon fontos része a bélflóra helyreállításának: sok probiotikus élelmiszert, kefír, joghurtot kell fogyasztani, ezeket be kell építeni a napi rutinunkba. Ezekben az élelmiszerekben nagyon sok jó baktérium található, amelyek tejsavat és ecetsavat juttatnak a bélbe, növelve annak savasságát. Ezenfelül kerülni kell a savlekötőket, illetve a savblokkolókat is, mert ezek tovább csökkentik bél savasságát.

Lúgosító termékek!
Népszerű

Dr.Chen Lúgosítókapszula 60 db

Dr.Chen Lúgosító kapszula 60 db

Cinkkel a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához - Ásványi anyagokat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Ár: 2795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!