Kókuszolaj: savas vagy lúgos?

A kókuszolaj az egyetlen olyan étolaj, ami lúgos, ellentétben a többivel, amelyek leginkább enyhén savasak. A legtöbb kókuszolaj általában megegyezik a test és a vér lúgosságával, tehát a pH-szintjük 7,3 és 7,8 között mozog, éppen ezért rendkívül ideális a fogyasztása, mivel leképezi a test savasságát.

kokuszolaj

Honnan tudjuk, hogy egy élelmiszer lúgos vagy savas?

Szinte az összes élelmiszer, miután megemésztettük és elnyeltük, illetve miután metabolizálódik savas vagy lúgos bázist alakít ki a vérben. Ennek megfelelően osztályozzák az élelmiszereket savképzőként vagy lúgosítóként. Az tény, hogy nem egészséges sem az, ha csak lúgos élelmiszereket fogyasztunk, sem az, ha csak savképzőket. A kulcs az egyensúlyon van!

Használhatom a kókuszolajat egy lúgosító diétában?

Természetesen! A kókuszolaj az egyik fő pillére lehet a lúgosító étrendnek, nemcsak azért, mert a pH-szintje éppen megfelelő és rendkívül ideális, hanem azért is, mert a kókuszolajjal lehet főzni és sütni is, tehát nagyszerűen lehet helyettesíteni vele a savképző étolajokat. Sőt a kókuszolajat nemcsak az ételeinkbe, hanem a bőrünk egészségének fenntartásához is lehet használni - kívülről vagy belsőleg. A kókuszolaj a bő pH-szintjét is nagyszerűen helyreállítja. Arra kell csak figyelni, hogy minden esetben extra szűz kókuszolajat vásároljunk, mert legnagyobb mennyiségben ez tartalmazza a kókuszolaj értékes anyagait.

Mit lehet még? Mit érdemes még?

A hagyományos cukrot is érdemes lecserélni kókuszcukorra vagy nyírfacukorra, mert ezek képesek lúgosítani a szájüreget, aminek következtében meg lehet előzni a fogszuvasodást. Tudni kell ugyanis, hogy a szájban található baktériumok - a Candida gombával ellentétben - savas környezetben érzik jól magukat, ezeket azonban jól lehet semlegesíteni a nyírfacukorral, ami nyálképző, a nyálról pedig tudjuk, hogy lúgos, így képes a savképző baktériumokat semlegesíteni.

Lúgosító termékek!
Népszerű

Dr.Chen Lúgosítókapszula 60 db

Dr.Chen Lúgosító kapszula 60 db

Cinkkel a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához - Ásványi anyagokat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Ár: 2795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!